Hírek

IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny

A Liszt Ferenc Zeneakadémia 2020-ban negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt.
Tovább

A 2020-as évben az eddiginél kétszer több kolumbiai hallgató vehet részt a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban

Külügyminiszteri megbízatása utolsó napján, 2019. november 12-én Carlos Holmes Trujillo aláírta Endreffy Lóránd nagykövettel azt az oktatási együttműködési programot módosító megállapodást, amelynek értelmében a 2020-as évben az eddiginél kétszer több, azaz 40 kolumbiai hallgató számára nyílik hely a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban.
Tovább

Magyar felsőoktatási delegáció részvétele a bogotái CAEI konferencián

Tizenhárom magyarországi felsőoktatási intézmény nemzetköziesedéssel foglalkozó szakértőiből, valamint a Tempus Közalapítvány és a Magyar Rektori Konferencia képviselőiből álló delegáció érkezett Bogotába 2019. október 20-án, hogy részt vegyenek az idén hatodik alkalommal megrendezett Nemzetközi Oktatás Amerikai Kongresszusán (CAEI).
Tovább

Hátrányos helyzetű fiatal kolumbiai sportolók látogatása a nagykövetségen

Budapestre indulásuk napján nagykövetségünkre látogatott az a kilenc kolumbiai fiatal, akik a Magyarország és Kolumbia külügyminisztériumai között 2017 októberében aláírt kulturális és sportdiplomáciai együttműködés keretében hazánkban tölthetnek két hetet.
Tovább

Nagy sikerű koncertet adott a Romengo együttes Bogotában

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően a Romengo együttes és Lakatos Mónika voltak a magyarországi vendégei az idei bogotái Jazz al Parque fesztiválnak, amelynek három napján 37 ezren vettek részt. A zenekar 2019. szeptember 13-án adott nagy sikerű koncertet a Bronx Distrito Creativo-ban
Tovább