Hírek

SÜRGŐS: COVID-19

Mind Kolumbia, mind Panama felfüggesztette a nemzetközi légiforgalmát (2020. március 23-ával kezdődően), és országos kijárási tilalmat is elrendeltek (2020. március 25-től), amely során a szolgáltatások és intézmények csak egy nagyon szűk köre üzemelhet (pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, kórházak). Kolumbiában a tartományok közti átjutás engedélyköteles, így nagy nehézségbe ütközik. Kérjük a még Kolumbiában és Panamában tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy kövessék kiemelt figyelemmel az egészségügyi vészhelyzettel kapcsolatban hozott helyi, tartományi és országos intézkedéseket, és azokat maradéktalanul tartsák be.
Tovább

Konzuli ügyfélfogadás felfüggesztése

Tájékoztatjuk T. Ügyfeleinket, hogy az egészségügyi vészhelyzetben érintett ügyfeleink ellátása érdekében újabb értesítésig felfüggesztjük az egyéb konzuli ügyeknek intézését.
Tovább

FIGYELEM! szigorú előírások vonatkoznak az utascsomagban behozható növényekre és növényi termékekre!

2019. december 14. után minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény, vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró), és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) csak növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozható be az Európa Unió területén kívüli országokból a magánszemélyek útipoggyászában is!
Tovább

Rendkívüli utazási tanács

Továbbra sem értek véget a 2019. november 21-i általános sztrájkkal kezdődött feszültségek a kolumbiai kormányzat és a szakszervezetek, illetve más csoportosulások (pl. egyetemisták, őslakosok) között, amelyek tömeges demonstrációi alkalmanként (főleg Bogotában és Caliban) vandalizmusba és erőszakos megmozdulásokba csaptak át a sztrájkot követő napokban.
Tovább

IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny

A Liszt Ferenc Zeneakadémia 2020-ban negyedik alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt.
Tovább