A Bogotái Magyar Nagykövetség kiállítóként és szervezőként is részt vett június 3-án a Kolumbiába Akkreditált Diplomaták Házastársainak Szervezete (ACDAC) által rendezett Nemzetközi Gasztronómiai, Kulturális és Kézműves Fesztiválon.

Az ACDAC minden évben pályázatot ír ki a „Szolidaritás Díj” elnyerésére, amire non-profit szervezetek nyújthatnak be pályázatot. A cél, hogy a projektek hátrányos helyzetű kolumbiaiakat támogassanak fenntartható formában, melyre a Nemzetközi Gasztronómiai, Kulturális és Kézműves Fesztiválon összegyűjtött pénz adja a finanszírozási alapot. A rendezvényen minden nagykövetségnek lehetősége nyílt, hogy bemutassa kultúráját jellegzetes ételein, kézműves tárgyain keresztül, és hogy az eladott termékek utáni bevételből jótékony kezdeményezéseket támogasson.

A Fesztiválon összesen 32 nagykövetség és nemzetközi szervezet állította fel standját. A magyar stand igen kedvelt volt, legsikeresebb termékeink a különböző izű pálinkák, Unicum, sós rúd, kalocsai mintás pólók, hazai édességek és a kihagyhatatlan babgulyás volt, melyért külön köszönet Szigeti Sándornak. A látogatók megismerkedhettek a kürtőskalács ízével is, melyet a Crispy Rolls nevű kolumbiai cég a helyszínen készített. A nemzetközi ételek és kézműves tárgyak vásárán túl különböző kulturális programok, koncertek és táncelőadások is szórakoztatták a látogatókat. A magyar lányok divatbemutatón vettek részt, ahol matyóhímzéses népviseletben mutatták be a hagyományos magyar öltözetet.

A fesztivál sikerét bizonyítja, hogy a nap folyamán mintegy 1.200 érdeklődő látogatott el a jótékonysági eseményre.

Köszönjük a részvételt mindenkinek, aki június 3-án velünk volt és a belépőjegy, illetve az ott árult termékek, ételek megvásárlásával támogatta az ACDAC jótékonysági munkáját! Reméljük jövőre is számíthatunk a részvételükre.

Íme, a magyar standról és a fesztivál emlékezetes pillanatairól ide kattintva nézhet további képeket.