2019. július 31-tól augusztus 3-ig kerül megrendezésre Bogotában, a Corferias rendezvényközpontban, immáron 14. alkalommal az EXPOVINOS Fesztivál, mely a borvilág legfontosabb eseménye Kolumbiában, valamint az egyik legjelentősebb borvásár és kiállítás a latin-amerikai régióban. A rendezvényt a 70 éves Éxito cégcsoport szervezi és állandó résztvevői a fogyasztók, borszakértők, neves borászatok exportigazgatói, ill. sommeliers-k, nemcsak Kolumbiából, de számos más országból.

 

A 2019-es évben hazánk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meghívott országként szerepelhet az eseményen. Magyarország Nagykövetsége saját standján mutatja majd be a különböző pincészetek borait a kolumbiai közönségnek. Jelen lesznek többek között a Grand Tokaj, a Patricius, a Carpinus, a Dúzsi és a Dereszla borai, jóllehet, idén még csak kóstolóra és a borok megismerésére lesz lehetőség. Eladásra azonban nem tudjuk őket kínálni, ugyanis egyelőre még nincsenek kereskedelmi forgalomban magyar borok Kolumbiában. De reméljük, hamarosan ezzel kapcsolatban is jó hírrel szolgálhatunk.

 

Mivel az idei Expovinos Fesztivál fókuszában a késői szüretelésű és a likőrborok állnak, így az esemény egyik főszereplőjeként mutatkozik be a tokaji aszú. Valamint a fesztivál díszvendége lesz Dr. Molnár Péter, a Tokaji oltalom alatt álló eredetmegjelölésért felelős Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, aki számos szakmai előadást és borkóstolót tart majd, ill. zsűrije lesz az Expovinos során, 16 kategóriában megrendezendő borversenynek is.

 

Jegyek elővételben kaphatók a következő honlapokon:

 

https://vive.tuboleta.com/Shows/Show.aspx?sh=UVINOS19

 

Az eseményről további információt a következő honlapon találnak:

 

https://www.grupoexito.com.co/es/sala-de-prensa/noticias/expovinos-bogota-2019-invitados-especiales-y-novedades

 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az eseményen!